Honor w ówczesnym świecie

Sprawy na zupełnie inne tematy - nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

krova pisze:Pitti napisał/a:
a poza tym bylem jeszcze dzieckiem i dalej jestem to prawda jestem dzieckiem dopoki mam rodzicow.

Jestes dzieckiem, ja tez. Teraz sie tego wypierasz, a za pare lat przyznasz mi racje.
Ale czego sie wypieram bo juz nie kapuje..
krova pisze:Astarot napisał/a:
Wszyscy mowia, ze kiedys byla normalniejsza mlodziez.

Podobno. Nie bylo brutalnej telewizji i jeszcze brutalniejszego internetu. Szacunek do starszych byl, bo w szkole nauczyciele lali za kazde sapniecie.
I dalej tak powinno byc. Teraz uczniom wszystko wolno a nacuzycielom nic. Zamiast uspokajac kogos kto gada cala lekcje strzelic w leb i sie od razu by zamknal. Moze to dziwne metody, ale wydaje mi sie ze lepiej sie sprawowaly z tego co slyszalem..
krova pisze:Pitti napisał/a:
Kiedys ludzie zyli bardzo biednie, a jednak byli bardziej szczesliwi.

W PRL-u faktycznie bogato nie bylo. Ale czy byli szczesliwsi? Watpie, spytaj rodzicow.
Wiem ze kiedys bylo zle... ustroj itp... cos chcialem innego napisac, ale cos pomieszalo mi sie w bani... chyba wogle zamkne ten temat jak moge bo widze ze tylko konflikty same sie rodza niepotrzebne...
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
krova
SSJ 5

Post autor: krova »

Kary cielesne: zdecydowanie NIE. Nie wolno bic ludzie, w tym takze dzieci. To nie jest metoda wychowawcza.
Obrazek

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Obrazek
Astarot
SSJ 5

Post autor: Astarot »

Tez tak mysle...A poza tym nie dalbym sie jakiemus nauczycielowi ;> Hehe joke xD
Obrazek
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Wlasciwie to racje macie... kiedys podobno cyrklami nawet bili.. Te mundurki co wprowadzaja to moim zdaniem glupi wymysl. Mam fuksa ze mnie omina...
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

Pitti pisze:Te mundurki co wprowadzaja to moim zdaniem glupi wymysl
Chyba największy idiotyzm za kadencji Giertycha. Nie dość, że zabijają indywidualność, są drogie i trzeba będzie je kupować dośc często, bo dzieciaki rosną w tym okresie, to nie wnosza nic. Zero. Durne hasło, że zatrze róznice w majętności mnie dobija. Zobaczmy obiektywnie, to biednych trzeba podwyższać do nas, a nie nas zniżać do nich(kwestie finansowe). Niestety Giertych nie myśli.
Pitti pisze:krova napisał/a:
Astarot napisał/a:
Wszyscy mowia, ze kiedys byla normalniejsza mlodziez.

Podobno. Nie bylo brutalnej telewizji i jeszcze brutalniejszego internetu. Szacunek do starszych byl, bo w szkole nauczyciele lali za kazde sapniecie.

I dalej tak powinno byc. Teraz uczniom wszystko wolno a nacuzycielom nic. Zamiast uspokajac kogos kto gada cala lekcje strzelic w leb i sie od razu by zamknal. Moze to dziwne metody, ale wydaje mi sie ze lepiej sie sprawowaly z tego co slyszalem..
Tu niestety trzeba przyznać rację, szczególnie papka serwowana na MTV. Jak widze Jackassy czy inne gównopodobne wymiociny, to się nie dziwię, że ludzie sie tak zachowują. O czym mówie, a no o jedzeniu zbędnych produktów metabolizmu. Żałosne.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
razz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: razz »

Honor to pojęcie, o którym wielu z nas w ogóle nie wie, albo nie rozumie go. Honor jest ściśle powiązany z dumą. To jest znalezienie się w każdej sytuacji, ale także w każdym otoczeniu.
Acer pisze:Brak tchórzostwa? Strach jest zawsze w nas, i choćbyś honorem był wypełniony, że starczy na dziesięciu innych, to nadal będziesz czuł strach, w jakiejś sytuacji. Strach jest nieodłączną częścią naszego życia i honor tego nie zmieni.
W moich oczach, po żadnej bójce, nie zyskasz.
Pozwolę sobie wrócić do tego zagadnienia. Honor swoją drogą, ale strach... Strach jest nieodłączną cechą każdego dnia. Spójrzcie na takie sporty jak skakanie na spadochronie, czy motocross, od razu do głowy przychodzi mi wyraz - adrenalina, a jak nam wszystkim wiadomo, ona odgrywa decydującą role w mechanizmie stresu. Ktoś kiedyś powiedział: "Bez ryzyka nie ma zabawy", zgadzam się z tym w 100%, żyjemy chwilą...
ODPOWIEDZ