Poświęcenie

Sprawy na zupełnie inne tematy - nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Drake
Golden Oozaru
Kontakt:

Poświęcenie

Post autor: Drake »

Poświęcenie każdy z nas wie mniej więcej co to jest.Ale tutaj prozmawiamy o poświęceniu najwyższym ze wszystkich a mianowice poświęceniu życia.Załóżmy że jest taka sytuacja że ktoś próbuje zabić bliską ci osobe mame/ojca/siostre/brata/dziewczyne/przyjaciela/ółke
możesz tą osobe uratować ale sam stracisz wtedy życie czy byłbyś zdolny się poświęcić.Ja osobiście bym poświęcił bym swoje życie ponieważ niemógłbym żyć że świadomością że mogłem kogoś uratowac ale tego nie zrobiłem
http://www.mist-village.zobacz.com.pl/ fajna stronka anime(duży download)polecam
http://www.otwieramy.pl/?p=140130 kliknij to mi pomoże:Pp
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Post autor: MeTeO* »

A myślałeś o tym ze gdy się poświęcisz, to tej osobie której uratujesz zycie będzie głupio, bo zginąłeś zamiast jej ?
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

Hmm, ten temat to tylko gdybanie. W pewnych sytuacjach ciało i zmysły odmawiają poszłuszeństwa. Niestety taka prawda, dlatego ja nie moge nić zapewnić, lecz śmierć za kochaną osobę, stanowi piękne zakończenie życia, takie bohaterskie, idyllyczne.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
Drake
Golden Oozaru
Kontakt:

Post autor: Drake »

No tak dokładnie w taki spośob bym chiał zakończyćc życie lepsze to niż np.samobójstwo niż życie w samotności bo sięnie poświęciło za drugą osobe
http://www.mist-village.zobacz.com.pl/ fajna stronka anime(duży download)polecam
http://www.otwieramy.pl/?p=140130 kliknij to mi pomoże:Pp
Awatar użytkownika
Tapion
SSJ 4

Post autor: Tapion »

Ja bym poświęcił swe życie dla jakiejś kochanej osoby bo i wiem że ona też by dla mnie poświeciła życie jeśli znaleźlibyśmy sie w takiej sytuacji która by tego jakby wymagała.
Poświecił bym życie za każdego członka rodziny jak i niektórych znajomych i jednego przyjaciela którego mam .
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Post autor: MeTeO* »

Mimo tego co pisałem wcześniej, myśle ze poświęciłbym się dla osoby mi bliskiej...
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

W takiej sytuacji trzeba się znaleźć, nie ma co gdybać każdy może udawać, że jest niewiadomo kim, a jak przyjdzie co do czego to wtedy wychodzi kim się jest naprawde.
Głupi przyklad-Herkules opowiadał co by on nie zrobił bandytom itp. a jak przyszlo co do czego to zazwyczaj szukał tylko miejsca, gdzie mógłby się schować. Nie mówię, że z każdym tak jest, bo na pewno nie. Każdy reaguje inaczej i nie wiadomo czy by was zamurowało, czy na prawde bylibyście zdolni do działanie i je podjęli. Tak więc nie powiem czy bym to zrobił czy nie. Myślę, że bym próbował w jakiś nie całkiem idiotyczny sposób...
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

pp3088 pisze:Hmm, ten temat to tylko gdybanie. W pewnych sytuacjach ciało i zmysły odmawiają poszłuszeństwa. Niestety taka prawda, dlatego ja nie moge nić zapewnić, lecz śmierć za kochaną osobę, stanowi piękne zakończenie życia, takie bohaterskie, idyllyczne.
Mam dokładnie takie same zdanie, aczkolwiek wydaje mi się że byłbym w stanie poświęcić wszystko dla ukochanych osób. I tak jak wspomniał PePao, byłaby to wspaniała śmierć ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
skibix
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: skibix »

Hmmm.... Poświęcenie mówicie ? Moim zdaniem poświęcenie swojego życia dla drugiej osoby jest to pewien rodzaj samobójstwa ponieważ wiemy że jeśli skoczę (przykładowo podaję) pod tor lotu naboju wiem że zginę i robię to z własnej nie przymuszonej woli. Pewnie jak większość z was wie, kościół samobójców nie akceptuje więc jesteśmy skazani na wieczne potępienie. Ja osobiście byłbym raczej zdolny do takiego poświęcenia bo i tak jestem ateistą :twisted:
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Hm. Skibix, ale samobójstwo jest samobójstwem, a śmieRć zamiast kogoś jest ee.. bohaterskim czynem, o którym będą śpiewać bardowie!
Czy ja bym się poświęcił? Nie wiem, zależy za kogo. Na pewno nie za kolegę, czy znajomego.
Ale nie ma co mówić o poświęceniu, w takiej sytuacji (chyba) myśli tak przepływają przez głowę, że decyzja może zmieniać się co sekundę.

Acuś, dobrze już? ;d
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2008 5:24 pm przez Barni, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

.
Acer
SSJ 5

Post autor: Acer »

Barni pisze:Hm. Skibix, ale samobójstwo jest samobójstwem, a śmieć zamiast kogoś jest ee.. bohaterskim czynem, o którym będą śpiewać bardowie! .
Nie chciałbym być śmieciem zamiast kogoś. Niech se śmieci a mnie do tego nie miesza.
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Piękny temat... Od kiedy się takich na forum narobiło? No nie, naprawdę, forum jest coraz bogatsze...

Poświęcenie... Jeszcze parę lat temu nie dałbym się zabić niemalże za nic, nawet za bliską osobę. Nawet nie dałbym się skaleczyć. Dzisiaj jest inaczej. Dzisiaj jestem na tyle inny, że nawet wiedząc, że nie mam szans na przeżycie, gdy będę ratował - a jednocześnie będąc pewnym, że nie uratuję kogoś - rzuciłbym się na pomoc...
Komu - ktoś zapyta? Każdemu. Każdemu jednemu, a tym bardziej, gdy ktoś o tą pomoc poprosi. Natychmiast jestem gotów skoczyć słysząc cichą prośbę. Gdy jej nie słyszę rzucam się tylko moment później...

Oczywiście fakt faktem, osoby mi bliskie wywołują potężne emocje, gdy chodzi o ratowanie ich. Gdybym miał oddać życie za bliską osobę... Mogłoby to być nawet za uśmiech...
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Dae pisze:Komu - ktoś zapyta? Każdemu.
Łżesz! xD
Nie wierzę, że zakończyłbyś życie dla pierwszego lepszego przechodnia, nie wiedząc czy ów przechodzień nie pójdzie jutro podłożyć bomby w jakimś czymś.

Może mówisz prawdziwą prawdziwość, ale wątpię.
Obrazek

.
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Barni pisze:
Dae pisze:Komu - ktoś zapyta? Każdemu.
Łżesz! xD
Nie wierzę, że zakończyłbyś życie dla pierwszego lepszego przechodnia, nie wiedząc czy ów przechodzień nie pójdzie jutro podłożyć bomby w jakimś czymś.

Może mówisz prawdziwą prawdziwość, ale wątpię.
Ta lekka przesada Dae, za gwalciciela chyba zycia nie oddasz, albo morderce....
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
Arti
Admin PBCH
Kontakt:

Post autor: Arti »

Łatwo o tym mówić. Nie wiem czy oddałbym za kogoś życie. Jeśli miałbym stracić nogę albo rękę za życie innej osoby to idę na to. Swojego życia jednak bym nie oddał. Potem zapewne miałbym wyrzuty sumienia, ale trudno :] Życie cenię jako najwyższą wartość.
Strona o serii GTA!

Będę brał Cię! (Gdzie?) Na SSJPower.net !
ODPOWIEDZ