Chrześcijaństwo
Moderator: Moderatorzy
- Drake
- Golden Oozaru
- Kontakt:
Echs ostanio na religii ksiądz wszystkich się pytał czy czmeu nie chodzą do kościoła.Moja kolej więc powiedziałem że wierze w boga ale nie w kościół gdyż kościól wypaczył tą religie i nikt mnie nie zmusi zebym chodził do kościoła i że mam kościół w nosie,że nie bede chodził do kościoła.I co wyśmiali mnie heh a sami wogóle nie chodzą do kościoła i olewają boga.Tylko jeden kumpel mnie zrozumiał i ksiądz(tak heh ksiądz młody więc wiedział o co mi chodzi).Niech mi ktoś u diabła wyjaśni jakim cudem 75% dało się tak omotać.Przecież większosć społeczeństwa to głupi buce i zamaist zajać się myśleniem o tym beznadzejnym państwie martwią się bzdurami do których zaliczam kościół.Niech go do diabła zreformują bo mnie coś trafi
http://www.mist-village.zobacz.com.pl/ fajna stronka anime(duży download)polecam
http://www.otwieramy.pl/?p=140130 kliknij to mi pomoże:Pp
http://www.otwieramy.pl/?p=140130 kliknij to mi pomoże:Pp
Zgadzam się. Kościół stoi dla mnie wyżej niż nasze państwo.krova pisze:Dla praktykujacych chrzescijan Kosciol > Panstwo wedlug mnie.Drake pisze:Przecież większosć społeczeństwa to głupi buce i zamaist zajać się myśleniem o tym beznadzejnym państwie martwią się bzdurami do których zaliczam kościół.
Bóg, honor, ojczyzna.
Kościół jest dziełem Boga i jest dla mnie ważniejszy niż Polska. Co nie znaczy, że nie jest ona ważna.
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
U nas ksiądz sprzedał kino domowe z plebani, żeby kupić witraże do kościoła. Ale poświęcenie, nie? Tylko nasuwa się pytanie skąd miał kase na dvd i inne bajery? z tacy oczywiście. A inny ksiądz ma teraz dzieci i żonę...pff tak nas nabierają, że szkoda gadać dlatego nie chodze do kościoła i nie chcem mieć z tym nic wspólnego.
Skoro masz dowody to udowodnij prosze, poniewaz prowadzimy powazna dyskusje oparta na faktach/dowodach.
Skad wiesz o cichej tacy skoro nie chodzisz do kosciola?
DVD mogl kupic za swoje pieniadze z kurii (wyplate) i mogli sie zesciepic inni ksieza. U mnie salki dostaja zapomoge od proboszcza + jeszcze od opiekuna salki, a ministranci sami odkladaja pare zl z koledy, zeby cos kupic do swojej salki.
Skad wiesz o cichej tacy skoro nie chodzisz do kosciola?
DVD mogl kupic za swoje pieniadze z kurii (wyplate) i mogli sie zesciepic inni ksieza. U mnie salki dostaja zapomoge od proboszcza + jeszcze od opiekuna salki, a ministranci sami odkladaja pare zl z koledy, zeby cos kupic do swojej salki.
Kościuł budują od roku 1998 i miał być już w 2000 roku, ale nie ma funduszy chodź niektóre babki wrzucają połowę swojej renty, a mamy taką biede , że to raczej nie wygląda jak kościuł. Nie tylko ja się zastanawiałam co dzieje się z tymi pieniędzmi, wiele ludzi zmieniło parafię.A poza tym pożądny ksiądz nie pozwoli sobię na taką rospustę.Rozumiem telewizor, ale kino domowe i inne zbędne rzeczy...
Zbędne? To po co n ludzi je ma? Ksiądz jest księdzem, ale jest też człowiekiem. Poza tym księża są luźni, i od nich mi wynocha xDbulma300 pisze:A poza tym pożądny ksiądz nie pozwoli sobię na taką rospustę.
-Ma ksiądz jakieś kradzione samochody na sprzedaż?
-A o jakiej sumie mówimy?
-No .. tak z pół miliona, bo drobnych nie mam.
-Mam BMW jedno... tylko z dziurą po kuli w przednim siedzeniu.
Dzisiejsza rozmowa z księdzem na korytarzu. I odwalić mi się od księży.
Cicha taca? Nie chcesz to nie dawaj. U nas czegoś takiego nie ma.
Btw. kościół, a nie kościuł.
.
Dalej sie czepiasz tej tacy skoro i tak nie chodzisz do kosciola. Pozatym skad wiesz ile babcie maja renty i ile to polowa tej renty xF
@Down
Fajnie, ale prosimy o fakty nadal....
@Down
Fajnie, ale prosimy o fakty nadal....
Ostatnio zmieniony sob sty 19, 2008 5:37 pm przez Bliz, łącznie zmieniany 1 raz.