Szanse Polaków na Euro 2008
Moderator: Moderatorzy
Szanse Polaków na Euro 2008
Otóż czas trochę podyskutować na ten temat? Jak oceniacie szansę Polaków na tą chwilę? Wczoraj Biało-Czerwoni pokonali silnych Czechów, na neutralnym terenie, 2:0. Jednak wspomnijmy, że nie grali tacy piłkarze jak Rosicky czy Jankulovski. Dlatego nie można aż tak podniecać się tą wygraną. Gra S-kadry w pierwszej połowie była bardzo dobra. Jednak to co robiliśmy w drugiej...brawo obrona, brawo Fabiański. Nagana dla linii pomocy i ataku. Jeśli nasi myślą że na Euro, przeciwnicy nie wykorzystają takich okazji jak w meczu z Czechami to się mylą. Zawiódł mnie Żurawski, mam nadzieję że po zmianie klubu pokaże coś więcej. Teraz krótka analiza gry piłkarzy:
Bramkarze: Boruc nie miał nic do roboty, spowodował karnego, którego później sam obronił. 100% profesjonalizm. Za to Fabiański wykazał się pewnością siebie i kilkoma dobrymi interwencjami.
Obrońcy: Bardzo podobała mi się gra Polskiej obrony. Bąk, Żewłakow, Bronowicki i Wasilewski grali znakomicie. Także Jop, który zmienił Bąka w drugiej połowie, pokazał kilka niezłych wybić. Ostatni z defensorów, Jakub Wawrzyniak, miał za mało czasu na pokazanie się.
Pomocnicy: Zbytnio nie widziałem Krzynówka. Myślałem, że będzie bardziej aktywny. Za to miło zaskoczyli mnie Dudka i Lewandowski. Wydawało się, że po rezygnacji Sobolewskiego, będziemy mieli dziurę w środku pola. Na szczęście tak nie jest. Nasz drugi skrzydłowy, Łobodziński, zaliczył znakomity mecz. Wielkie brawa dla niego. Co do rezerwowego, Rafała Murawskiego, zagrał tylko kilka minut.
Napastnicy: Największy plus dla Wichniarka. Dobra gra w pierwszej połowie. Ebi i Żuraw nic nie pokazali. Zahorski, który zmienił Smolarska w drugiej połowie, nie dostał żadnej dobrej piłki.
Ogółem w skali od 0 do 10, grę Polaków w pierwszej połowie oceniam na 9, a w drugiej na 4, co daje średnią 6,5.
A jakie mamy szanse na Euro? Z taką grą jak we wczorajszym spotkaniu - takie sobie. Niemcy na pewno wykorzystaliby, nasze błędy z drugiej połowy. Cieszy fakt że Chorwacja, w kiepskim stylu, uległa Holandii w meczu towarzyskim - 3:0. Za to Niemcy zagrali z Austrią. Wynik? Zdecydowanie na korzyść Niemców. Ostateczny wniosek: jeśli obrona będzie grała jak wczoraj a pomoc tak jak w pierwszej połowie - drzwi to kolejnej rundy stoją przed nami otworem. O bramkarza się nie martwię. Największy problem to atak. Oby Magic, Ebi i Wichniarek byli w wysokiej formie.
Pewnie i tak nie otrzymam żadnej sensownej odpowiedzi na ten post, ale wierzę w Was...
Bramkarze: Boruc nie miał nic do roboty, spowodował karnego, którego później sam obronił. 100% profesjonalizm. Za to Fabiański wykazał się pewnością siebie i kilkoma dobrymi interwencjami.
Obrońcy: Bardzo podobała mi się gra Polskiej obrony. Bąk, Żewłakow, Bronowicki i Wasilewski grali znakomicie. Także Jop, który zmienił Bąka w drugiej połowie, pokazał kilka niezłych wybić. Ostatni z defensorów, Jakub Wawrzyniak, miał za mało czasu na pokazanie się.
Pomocnicy: Zbytnio nie widziałem Krzynówka. Myślałem, że będzie bardziej aktywny. Za to miło zaskoczyli mnie Dudka i Lewandowski. Wydawało się, że po rezygnacji Sobolewskiego, będziemy mieli dziurę w środku pola. Na szczęście tak nie jest. Nasz drugi skrzydłowy, Łobodziński, zaliczył znakomity mecz. Wielkie brawa dla niego. Co do rezerwowego, Rafała Murawskiego, zagrał tylko kilka minut.
Napastnicy: Największy plus dla Wichniarka. Dobra gra w pierwszej połowie. Ebi i Żuraw nic nie pokazali. Zahorski, który zmienił Smolarska w drugiej połowie, nie dostał żadnej dobrej piłki.
Ogółem w skali od 0 do 10, grę Polaków w pierwszej połowie oceniam na 9, a w drugiej na 4, co daje średnią 6,5.
A jakie mamy szanse na Euro? Z taką grą jak we wczorajszym spotkaniu - takie sobie. Niemcy na pewno wykorzystaliby, nasze błędy z drugiej połowy. Cieszy fakt że Chorwacja, w kiepskim stylu, uległa Holandii w meczu towarzyskim - 3:0. Za to Niemcy zagrali z Austrią. Wynik? Zdecydowanie na korzyść Niemców. Ostateczny wniosek: jeśli obrona będzie grała jak wczoraj a pomoc tak jak w pierwszej połowie - drzwi to kolejnej rundy stoją przed nami otworem. O bramkarza się nie martwię. Największy problem to atak. Oby Magic, Ebi i Wichniarek byli w wysokiej formie.
Pewnie i tak nie otrzymam żadnej sensownej odpowiedzi na ten post, ale wierzę w Was...

Moim zdaniem ich szanse sa bardzo ale to bardzo znikome. Nie ma sie co oszukiwac, nie mamy perfekcyjnej formy, koxiastych w kosmos zawodnikow ktorzy zawsze pokaza klase na poziomie bardzo wysokim, aczkolwiek nie jestesmy az takie cioty
, mamy dosc dobrych chlopakow i mysle, ze zawsze maja szanse sie rozwinac i pojsc w dobra strone 

I'll become The King of Pirates!
- GokugetaSS6
- SSJ 4+
Ja szanse naszych oceniam w skali 0-10 na 9. Polacy ostatnimi czasy sa swietni
Na poczatek rozlozyli Portugalie 2-1 i zremisowali 2-2 (Czwarta druzyna Mistrzostw Swiata) Teraz Czesi 2-0 (4 druzyna w rankingu FIFA) Co do tego ze kilku Czechow nie gralo? No coz u nas tez Blaszczykowski nie gral a sobie dalismy rade. Po drugie to Czesi maja problem ze nie gral Rosicki i Nedved ale moim zdaniem reprezentacja powinna miec 2 sklady na wysokim poziomie. U nas podczas nieobecnosni Kuby Blaszczykowskiego pieknie zastapil go Wojciech Łobodziński. Co do "Magic'a" chlopak nie gral dlugi czas w Celtic'u ale jak gral to bramki regularnie strzelal. Mam nadzieje ze teraz w Larisie odzyska pewnosc siebie z czasow Wisly (2002/03) Krzynowek - widzialem go kilka razy ale za bardzo sie wedlug mnie kiwal. Smolarek - Mial jedna 100% sytuacje zaraz ystalna poczatku meczu (nie wykorzystal)
Co do innych zawodnikow nie mam zastrzezen. Co do bramkarzy- chcialbym aby w reprezentacji kazdy pilkarz gral tak jak oni albo lepiej
Co do innych zawodnikow nie mam zastrzezen. Co do bramkarzy- chcialbym aby w reprezentacji kazdy pilkarz gral tak jak oni albo lepiej
1.Dziękuję, że mogę z kimś podyskutować xDGokugetaSS6 pisze:Ja szanse naszych oceniam w skali 0-10 na 9. Polacy ostatnimi czasy sa swietniNa poczatek rozlozyli Portugalie 2-1 i zremisowali 2-2 (Czwarta druzyna Mistrzostw Swiata) Teraz Czesi 2-0 (4 druzyna w rankingu FIFA) Co do tego ze kilku Czechow nie gralo? No coz u nas tez Blaszczykowski nie gral a sobie dalismy rade. Po drugie to Czesi maja problem ze nie gral Rosicki i Nedved ale moim zdaniem reprezentacja powinna miec 2 sklady na wysokim poziomie. U nas podczas nieobecnosni Kuby Blaszczykowskiego pieknie zastapil go Wojciech Łobodziński. Co do "Magic'a" chlopak nie gral dlugi czas w Celtic'u ale jak gral to bramki regularnie strzelal. Mam nadzieje ze teraz w Larisie odzyska pewnosc siebie z czasow Wisly (2002/03) Krzynowek - widzialem go kilka razy ale za bardzo sie wedlug mnie kiwal. Smolarek - Mial jedna 100% sytuacje zaraz ystalna poczatku meczu (nie wykorzystal)
2.Po tym meczu, Błaszczykowskiego nie był minusem. Łobo zagrał wspaniale. Jednak Kuba jest ważnym piłkarzem, który wprowadza trochę "nowoczesności" do naszej reprezentacji.
3.Co do Macieja - zgadzam się w 100%.
4.Ebi to Ebi. Jeśli podobną sytuacje wykorzysta w meczu z Niemcami, nikt nie będzie miał mu za złe, że nie wykorzystał tej.

Nasze szanse na Euro 2008? Jeśli będę grał w pierwszym składzie, to mamy puchar w kieszeni. (tylko by musiał być odpowiednio mały, coby się zmieścił.)
Mecz z Czechami.. mogło być lepiej w drugiej połowie. Jednak bardzo mnie cieszy, że mimo wielu akcji Czechów bramkarze (zarówno Boruc jak i Fabiański) wychodzili z tego obronną ręką. I to nie był szczęśliwy dzień, tylko po prostu mamy porządnych bramkarzy.
Do czerwca dużo się może zmienić, jednak mam nadzieję, że forma nam wskoczy, a nie spadnie. Szanse? Nasza dupna drużyna MŚ 2006 niemal zremisowała z Niemcami, to teraz, kiedy mamy (imo) najlepszą drużynę od '74 roku Niemców mamy pokonanych. Austria? Niemcy pokazali, że są od nich lepsi (Ahh to 'ole' w 2 bramce xD [bo to chyba ten mecz, nie?]), a jeśli Niemców pokonamy to Austrię też. 6 punktów powinno nam wystarczyć na wyjście z grupy, a że liczę conajmniej na remis w 3 miejscu to będzie ich 7.. więc wyjdziemy bez żadnych problemów. O ile moje prognozy będą prawdziwe ;P
Potem co będzie? Nie wiem. Do Euro jeszcze trochę czasu.
(btw. apropo ME.. to na bashu czytałem.
<x> Polacy są gotowi na euro 2012! Tysiące km autostrad, świetne stadiony narodowe!
<y>Uderzyłeś się?
<x> Nie.. wystarczy podbić Niemcy! )
Mecz z Czechami.. mogło być lepiej w drugiej połowie. Jednak bardzo mnie cieszy, że mimo wielu akcji Czechów bramkarze (zarówno Boruc jak i Fabiański) wychodzili z tego obronną ręką. I to nie był szczęśliwy dzień, tylko po prostu mamy porządnych bramkarzy.
Do czerwca dużo się może zmienić, jednak mam nadzieję, że forma nam wskoczy, a nie spadnie. Szanse? Nasza dupna drużyna MŚ 2006 niemal zremisowała z Niemcami, to teraz, kiedy mamy (imo) najlepszą drużynę od '74 roku Niemców mamy pokonanych. Austria? Niemcy pokazali, że są od nich lepsi (Ahh to 'ole' w 2 bramce xD [bo to chyba ten mecz, nie?]), a jeśli Niemców pokonamy to Austrię też. 6 punktów powinno nam wystarczyć na wyjście z grupy, a że liczę conajmniej na remis w 3 miejscu to będzie ich 7.. więc wyjdziemy bez żadnych problemów. O ile moje prognozy będą prawdziwe ;P
Potem co będzie? Nie wiem. Do Euro jeszcze trochę czasu.
(btw. apropo ME.. to na bashu czytałem.
<x> Polacy są gotowi na euro 2012! Tysiące km autostrad, świetne stadiony narodowe!
<y>Uderzyłeś się?
<x> Nie.. wystarczy podbić Niemcy! )
.
- GokugetaSS6
- SSJ 4+
Widzę to cienko. Brak dobrego napastnika, przy bardzo dobrych skrzydłowych to problem. Żurawski i Matusiak zrobili niby mądre transfery, ale czas pokaże. Żuraw zdobył bramkę w debiucie w Larissie i cytując Gmocha: "zostanie ulubieńcem kibiców !" na mej twarzy pojawia się uśmiech z samozwańczego króla, który początek w Celticu miał dobry. Jeżeli się zastanowimy to bez znaczenia jest Żuraw napastnik z niego mierny, a pomoc mamy lepszą. Co do Matusiaka to jego kariera to istne kuriozum i pokaz jak nie należy gonić za pieniędzmi. On się wogóle do Serie A nie nadawał, a tym bardziej do dobrego Palermo, gdzie trenerzy są często zmieniani(mafia ma tam duze wpływy). Nie liczę już na niego, bo jego docinki przed transferem jak psioczył na ofertę Aston Villi(bodajże) całkowicie go przekreśliły. Rasiak to już przeszłość, Niedzielan również się sprzedał. Zostaje Wichniarek, grający dobrze w Bilefieldzie, ale Leo jakoś go nie lubi. Nomen omen jeżeli na mistrzostwach zagrają Matusiak i Żurawski w takiej jak teraz formie(wiadomo, żę są objęci specjalnymi względami) to stracę sporo szacunku do holenderskiego trenera.
Co do przeciwników to Austrię spokojnie rozwalimy. Ma strasznie słabych bramkarzy i koszmarną linię obrony. Z Niemcami dostaniemy ostro, jak się zdenerwują i będą odpowiednio zmotywowani to "polska" szpica nas ukłuje na śmierć. Chorwacja jest najciekawszą drużyną w tej stawce. Pokonała Anglię, ale dostałą niedawno. Mają ciekawego trenera, którego wadą jest bycie w centrum zainteresowania. Bilić był nawet rockmanem
Niezbyt optymistycznie, ale zakładam wariant 4 punktów.
Polska 0- 3 Niemcy
Austria 0-2 Polska
Chorwacja 2-2 Polska
Co do przeciwników to Austrię spokojnie rozwalimy. Ma strasznie słabych bramkarzy i koszmarną linię obrony. Z Niemcami dostaniemy ostro, jak się zdenerwują i będą odpowiednio zmotywowani to "polska" szpica nas ukłuje na śmierć. Chorwacja jest najciekawszą drużyną w tej stawce. Pokonała Anglię, ale dostałą niedawno. Mają ciekawego trenera, którego wadą jest bycie w centrum zainteresowania. Bilić był nawet rockmanem
Polska 0- 3 Niemcy
Austria 0-2 Polska
Chorwacja 2-2 Polska
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*
Kocham Cię Patrycjo :*
pp3088 pisze:Widzę to cienko. Brak dobrego napastnika, przy bardzo dobrych skrzydłowych to problem. Żurawski i Matusiak zrobili niby mądre transfery, ale czas pokaże. Żuraw zdobył bramkę w debiucie w Larissie i cytując Gmocha: "zostanie ulubieńcem kibiców !" na mej twarzy pojawia się uśmiech z samozwańczego króla, który początek w Celticu miał dobry. Jeżeli się zastanowimy to bez znaczenia jest Żuraw napastnik z niego mierny, a pomoc mamy lepszą. Co do Matusiaka to jego kariera to istne kuriozum i pokaz jak nie należy gonić za pieniędzmi. On się wogóle do Serie A nie nadawał, a tym bardziej do dobrego Palermo, gdzie trenerzy są często zmieniani(mafia ma tam duze wpływy). Nie liczę już na niego, bo jego docinki przed transferem jak psioczył na ofertę Aston Villi(bodajże) całkowicie go przekreśliły. Rasiak to już przeszłość, Niedzielan również się sprzedał. Zostaje Wichniarek, grający dobrze w Bilefieldzie, ale Leo jakoś go nie lubi. Nomen omen jeżeli na mistrzostwach zagrają Matusiak i Żurawski w takiej jak teraz formie(wiadomo, żę są objęci specjalnymi względami) to stracę sporo szacunku do holenderskiego trenera.
Co do przeciwników to Austrię spokojnie rozwalimy. Ma strasznie słabych bramkarzy i koszmarną linię obrony. Z Niemcami dostaniemy ostro, jak się zdenerwują i będą odpowiednio zmotywowani to "polska" szpica nas ukłuje na śmierć. Chorwacja jest najciekawszą drużyną w tej stawce. Pokonała Anglię, ale dostałą niedawno. Mają ciekawego trenera, którego wadą jest bycie w centrum zainteresowania. Bilić był nawet rockmanem![]()
Polska 0- 3 Niemcy
Austria 0-2 Polska
Chorwacja 2-2 Polska
Pepao ;*
1.Larisa i Celtic to co innego. Będzie tam gwiazdą. Już jest. A nawet jeśli będzie jednym z wielu, ważne żeby grał i na Euro pokazał co to "Magic".
2.Matusiak był gotowy grac dla Bełchatowa ZA DARMO. Chcieli go piłarze, trener. Zaczął coś miotac menadżer i Rado poszedł do Wisły za marne grosze jak na piłkarza.
3.Rasiak zanatował udany debiut w Boltonie. Oby tak dalej.
4.Niedzielan grał wspaniale w Wiśle. Wróci po kontuzji i będzie walczył o Euro.
5.Brak napastników? Smolarek, Wichniarek, Żurawski, Rasiak, Niedzielan, Matusiak, Brożek, Sosin, Mięciel - damy radę!
6.Austria grała dobrze z Niemcami. Ale jak mówi przysłowie: "Wszyscy pięknie grają, Niemcy bramki strzelają". Mecze Niemcy - Polska to coś niezwykłego. Może byc 1:0, moze byc 7:0, może byc 4:4. A Chorwacja? Ten mecz zdecyduje.

Gwiazdą i idolem nie zostaje się po jednym meczu, nawet w Grecji gdzie kibice bywają szaloni ^^. Zobaczymy co pokaże.Bobercik pisze:1.Larisa i Celtic to co innego. Będzie tam gwiazdą. Już jest. A nawet jeśli będzie jednym z wielu, ważne żeby grał i na Euro pokazał co to "Magic".
Cóż, dziwna sprawa. Pociągnie za sobą Gargułe. Bełchatów przechodzi chorobę mistrzów tak samo jak wiele klubów: chociażby Real Sociedad San Sebastian co w 2002/03 był po prostu genialny, a teraz lata gdzieś po ogonie tabeli.2.Matusiak był gotowy grac dla Bełchatowa ZA DARMO. Chcieli go piłarze, trener. Zaczął coś miotac menadżer i Rado poszedł do Wisły za marne grosze jak na piłkarza.
Nic do Rasiaka nie mam, ale jego brak w motoryczności Niemcy bardzo ładnie ypunktują. On się nadaje na wolniejszych Skandynawów, czy takie Wyspy Owcze, które wprost masakruje. Potrzebuje trochę miejsca i czasu.3.Rasiak zanotował udany debiut w Boltonie. Oby tak dalej.
Nawet o tym nie słszałem, że aż tak tam hula. Bardzo łubiłem grę tego napastnika ^^4.Niedzielan grał wspaniale w Wiśle. Wróci po kontuzji i będzie walczył o Euro.
Sosin- bardzo lubię faceta, mądre wywiady, stateczność. No cóż, ale dla trenerów liga cypryjska odstrasza(choć uważam iż ważne, że gra a nie jak Matusiak do tej pory -.-).Brak napastników? Smolarek, Wichniarek, Żurawski, Rasiak, Niedzielan, Matusiak, Brożek, Sosin, Mięciel - damy radę!
Brożek-niespełniona nadzieja, niespełniona nie będzie. Za małe obycie w wielkich meczach.
Mięciel- gdzie on teraz gra? W Niemczech? Bo w Grecji był fenomenalny
Słyszałem, że oba zespoły dały straszny blamaż. No cóż6.Austria grała dobrze z Niemcami. Ale jak mówi przysłowie: "Wszyscy pięknie grają, Niemcy bramki strzelają". Mecze Niemcy - Polska to coś niezwykłego. Może byc 1:0, moze byc 7:0, może byc 4:4. A Chorwacja? Ten mecz zdecyduje.
Kris (18-07-2008 22:04)