Religia, tak czy nie?

Sprawy na zupełnie inne tematy - nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

Ty wierzysz, że 2 i 2 to 4, a ja ci powiem, że w innym systemie miar tak nie będzie, o!
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

Post autor: Kostek »

hah no to teraz zacznie sie temat o systemach binarnych dziesietnych ósemkowych itd? :P sory ale nie ten temat :D rozmawiamy tu o religii :D
[center]Obrazek [/center]
Obrazek
Acer
SSJ 5

Post autor: Acer »

Kostek pisze:tak samo jak z bogiem tyle ze przez to iz wiekszosc spoleczenstwa wierzy to uznaje sie to za prawde.. no niestety :D
Większość społeczeństwa wierzy, bo to jest prawda. Taka różnica wg nich to jest prawda, a prawda jest jak cenzura, każdy ma swoją. Więc pokaż nam swoją nagą du... eee... prawdę.
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Kostek pisze:hah no to teraz zacznie sie temat o systemach binarnych dziesietnych ósemkowych itd? :P sory ale nie ten temat :D rozmawiamy tu o religii :D
Alegoria. Bardzo łatwa do odczytania :)

Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

Post autor: Rav »

Kostek pisze:No wiesz Rafałku :D masz 2 kredki i do tego dołozysz 2 kredki to ile będzie kredek? no 4 ^^
To teraz najpierw udowodnij, że jeżli do 2 kredek dołożysz 2 kredki, to będzie ich 4. A następnie udowodnij, że przykład z kredkami dowodzi, że 2+2=4.
Kostek pisze:a tak na serio to co ma wspólnego dodawanie z bogiem? dowod taki ze on jest bo w niego wierzysz.. heh to dlaczego ludzie by mnie wysmiali jakbym powiedzial ze wierze w hmm np. wampiry i wilkolaki.. i by mi mowii ze tego niema bo sa dowody na to ze to bajki..
To już sprawa tych ludzi, którzy by Cię wyśmiali. Jeśli w nie wierzysz, to dla Ciebie istnieją.

Zauważ, że Ty też jesteś wierzący (tak zrozuiałem z Twoich postów) - wierzysz w to, że Boga nie ma. A potrafisz udowodnić, że Boga nie ma?

Swoją drogą przypomniał mi się żart :D

Zebranie ateistów:

- A więc udało nam się ostatecznie ustalić, że Boga nie ma. Ale niech nas Bóg chroni, gdyby nie daj Boże okazało się, że jednak Bóg jest.
Ostatnio zmieniony pn lut 11, 2008 10:31 pm przez Rav, łącznie zmieniany 1 raz.
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Rav pisze:Zauważ, że Ty też jesteś wierzący (tak zrozuiałem z Twoich postów) - wierzysz w to, że Boga nie ma. A potrafisz udowodnić, że Boga nie ma?
Nie chce być złośliwy ^^, ale udowadnia się istnienie czegoś, a nie jego brak.

Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

pp3088 pisze:
Rav pisze:Zauważ, że Ty też jesteś wierzący (tak zrozuiałem z Twoich postów) - wierzysz w to, że Boga nie ma. A potrafisz udowodnić, że Boga nie ma?
Nie chce być złośliwy ^^, ale udowadnia się istnienie czegoś, a nie jego brak.
Nie chcę być złośliwy :D Ale w takim razie udowodnij istnienie faktu, że Boga nie ma :D
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

Zauważ, że Ty też jesteś wierzący (tak zrozuiałem z Twoich postów) - wierzysz w to, że Boga nie ma. A potrafisz udowodnić, że Boga nie ma?
Jest na to wiele dowodów, że boga niema... niechce Tu wszytskiego rozpisywac bo pisał bym do rana.. Film który przedstawił ee skibix i film który podałem ja czyli Root of All Evil wiele wyjaśnia.. i ukazane są w nich dowody obalające istnienie boga...
Obrazek
Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

Kostek pisze:
Jest na to wiele dowodów, że boga niema... niechce Tu wszytskiego rozpisywac bo pisał bym do rana.. Film który przedstawił ee skibix i film który podałem ja czyli Root of All Evil wiele wyjaśnia.. i ukazane są w nich dowody obalające istnienie boga...
Jak dla mnie nie da się nawet udowodnić, że 2+2=4. Niektóre rzeczy przyjmujemy jako aksjomaty i na nich opieramy resztę. Obalać pewne twierdzenia możemy w taki sposób, że pokazujemy, że z aksjomatów przyjętych przez kogoś wynika, że dane twierdzenie jest blędne.

Pozostaje jeszcze kwestia przyjęcia podstawowych aksjomatów. Wybieramy takie, jakie chcemy. Ja chcę wybierać tak, żeby być szczęśliwym.
Sokrates pisze:Wiem, że nic nie wiem.
Ostatnio zmieniony pn lut 11, 2008 10:37 pm przez Rav, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Jak można obalić coś w co się nie wierzy? Podaj jeden chociaż. Czy to na zasadzie, gdzie był Jezus w czasie Holocaustu?

Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

Dobra chcesz 1 prosze bardzo..

Jak chyba kazdy wie.. Jezus urodzil się 25 grudnia z dziewicy po czym mial 12 uczniów i został zdradzony przez judasza ukrzyzowany i po 3 dniach zmartwychwstał..

Ale czy wiecie, że przed Jezusem było taki "zbawicieli" jeszcze 7 i każdy z nim miał 12 uczniów, został zdradzony i urzkyzowany a po 3 dniach zmartwychwstał.. a dlaczego tak było..

Bo Słońce wczasie przesilenia zimowego krązy po niebie coraz nizej az wkoncu dochodzi do momentu smierci słońca... i zatrzymaniu się na "krzyżu" zatrzymuje się ono na 3 dni po czym powstaje na połnoc oznaczając cieplejsze dni..

I tak porównywali swoich "synów boga" dawni a nawet bardzo dawni poganie.. z czego potem powstał mit o Jezusie...

Dlaczego 10 Historyków żyjących w tamtych czasach nie napisało nawet wzmianki o Jezusie? ponieważ takiej osoby niebyło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Kostek pisze:Dobra chcesz 1 prosze bardzo..

Jak chyba kazdy wie.. Jezus urodzil się 25 grudnia z dziewicy po czym mial 12 uczniów i został zdradzony przez judasza ukrzyzowany i po 3 dniach zmartwychwstał..

Ale czy wiecie, że przed Jezusem było taki "zbawicieli" jeszcze 7 i każdy z nim miał 12 uczniów, został zdradzony i urzkyzowany a po 3 dniach zmartwychwstał.. a dlaczego tak było..

Bo Słońce wczasie przesilenia zimowego krązy po niebie coraz nizej az wkoncu dochodzi do momentu smierci słońca... i zatrzymaniu się na "krzyżu" zatrzymuje się ono na 3 dni po czym powstaje na połnoc oznaczając cieplejsze dni..

I tak porównywali swoich "synów boga" dawni a nawet bardzo dawni poganie.. z czego potem powstał mit o Jezusie...

Dlaczego 10 Historyków żyjących w tamtych czasach nie napisało nawet wzmianki o Jezusie? ponieważ takiej osoby niebyło...

Nie urodził się 25.12. To umowna data.

Wieśniak, syn jakiegoś Józefa, robił cuda w Nazarecie czy Jerozolimie. Mieli o tym wspomniec wielcy historycy? Po co?
Obrazek
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

no Chociażby dlatego, że jest tym niby "zbawicielem".. i został uznany za króla żydów przed ukrzyzowaniem.. wiec myśle, że jakby taki ktoś istniał to napewno by o nim napisano... i umowna data tak to czemu ta data dotyczy wszystkich tych "zbawicieli" o ktorych pisalem.. i kazdy z nich zrodził się z dziewicy.. która miała imię na "M"?? dlaczego? ahh te bajki wymyślane od pokoleń...
Obrazek
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Kostek pisze:no Chociażby dlatego, że jest tym niby "zbawicielem".. i został uznany za króla żydów przed ukrzyzowaniem.. wiec myśle, że jakby taki ktoś istniał to napewno by o nim napisano...
Eee to dlaczego uczymy sie o nim z podrecznika od histori? To tak troche nie pasuje. Ja sam do konca nie jestem pewien w co wierze...
Kostek pisze:tak samo jak z bogiem tyle ze przez to iz wiekszosc spoleczenstwa wierzy to uznaje sie to za prawde.. no niestety
No i co poradzisz, tak bylo tak jest i tak zostanie...

Kris, swoim postem wzmocniles moja wypowiedz xD, teraz jak widza, ze to napisal Kris, a nie Pitti to kazdy inaczej patrzy ;p
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

Pitti pisze: Eee to dlaczego uczymy sie o nim z podrecznika od histori? To tak troche nie pasuje. Ja sam do konca nie jestem pewien w co wierze...
To z jakiego Ty podręcznika korzystałeś? Ja przez tyle co chodze do szkoły ani razu w książce od histori niemiałem wzmianki o Jezusie... ani razu...
Obrazek
ODPOWIEDZ