pp3088 pisze:krova napisał/a:
To trudne tematy i ciesze sie, ze w zasadzie wszyscy wypowiadaja sie tak dojrzale
Też mnie to niezmiernie cieszy, drogi krova
A mnie cieszy, że nikt moich "dojrzałych" wypowiedzi nie zrównał z ziemią
pp3088 pisze:
Barni pisze:
Jaj.. to przykład był. Ale tak, lepiej ukraść komuś kto haruje całe życie i ma dużo, niż komuś kto haruje całe życie i ma mało.
Czemu ktoś kto pracował całe życie, umiejąc wykorzystać swoje predyspozycje, ma cierpieć za życiowego nieudacznika? I nie usprawiedliwiaj złodziejstwa.
Dobra, mówię- przykład złodziejaszka był zły. Aczkolwiek, teraz mówię pół żartem pół serio, ale złodziejaszek też musi na swoje zapracować! Nie każdy rodzi się ze zwinnymi łapskami i bystrym okiem!
pp3088 pisze:
Więc proszę mi tu nie p*erdolić, że kara śmierci jest słuszna, bo żadna śmierć nie jest słuszna.
Pozwalanie by morderca zabił po raz kolejny, nie różni się zbytnio od pozwolenia, avy zabić morderca. Wróć. Róznica zasadnicza: zginie więcej osób, a nie jedna.
Tym mnie zagiąłeś. Ale właściwie, jakby na to nie spojrzeć- masz rację. Tylko, czy warto jest zniżać się do poziomu tego mordercy?
pp3088 - nie odpowiadaj mi w taki lekcewarzacy sposob, prosze... nie lubie tego.
"Pozwalanie by morderca zabił po raz kolejny, nie różni się zbytnio od pozwolenia, avy zabić morderca. Wróć. Róznica zasadnicza: zginie więcej osób, a nie jedna. "
Jesli ma dozywocie, nie zabije nikogo.
Orientuje sie, jakie warunki sa w polskich wiezieniach, moj tata jest wychowawca w zakladzie karnym. Telewizor jest jeden na kilka cel, za to prysznic jest raz w tygodniu. Jedzenie faktycznie w miare, ale co zrobic z tym jedzeniem, zeby dzieci nie glodowaly? Nie lubie takich argumentow... Nie pomozesz tym dzieciom naszym polskim jedzeniem, wszystko co mozemy zrobic to wspierac akcje typu WOŚP.
Jeśli mówię, że nie pozwolę go zabić, to nie mówię, że nie pozwolę, go zamnkąć. W więzieniu krzywdy nikomu nie zrobi. Aha, i nie wierzę w mniejsze zło, śmierć to śmierć, nikt nie może decydować, kiedy kogo nastał czas.
Drogi PP, to że ja nie starałbym szukać zemsty, to nie znaczy, że nie pozwoliłbym policji go szukać. Tu też są jakieś prawa, których trzeba przestrzegać, więc nie mów, że cały świat się rozpadnie tylko dlatego że ja nie będę szukał zemsty na własną rękę.
A co do poziomu dyskusji: także mi się podoba xD
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
krova pisze:pp3088 - nie odpowiadaj mi w taki lekcewarzacy sposob, prosze... nie lubie tego.
Wybacz, ale dość mam morderstw przeprowadzanych przez zbiegłych więźniów. Zapewne chodzi o kawałek ze zwierzętami, wybacz, ale mnie coś takiego szczególnie razi.
Jesli ma dozywocie, nie zabije nikogo.
Jeśli, to dobre słowo. Jeśli. Dożywocie przynzają bardzo rzadko, trzeba popełnić naprawde niebotyczną zbrodnie.
Acer pisze:Drogi PP, to że ja nie starałbym szukać zemsty, to nie znaczy, że nie pozwoliłbym policji go szukać. Tu też są jakieś prawa, których trzeba przestrzegać, więc nie mów, że cały świat się rozpadnie tylko dlatego że ja nie będę szukał zemsty na własną rękę.
Odniosłem się do ogólnego wydzwieku twojej wypowiedzi.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*
Dożywocie przynzają bardzo rzadko, a kare smierci jeszcze rzadziej. Nie gdybajmy... ;p
Zwierzeta maja coraz wiecej praw, ktorych pozazdoscilby im niejeden bezdomny, czy wspomniane glodujace dzieci... To, ze sa tak czesto lamane, to juz inna sprawa.
krova pisze:Zwierzeta maja coraz wiecej praw, ktorych pozazdoscilby im niejeden bezdomny, czy wspomniane glodujace dzieci... To, ze sa tak czesto lamane, to juz inna sprawa.
No to nie wiem skąd tyle akcji na rzecz zwierząt. Wierz mi nie chiałbyś być wrzucany do wrzątku, kopany, maltretowany, poarazanyt prodem, przewożony w nieludzkich warunkach, aby przecinano ci tętnice zardzewiałym nożem.
ale nie jestem w ich skorze. chociaz jest mozliwosc reinkarnacji, wiec wole miec wiecej praw. ale jak juz ktos powiedzial, wszyscy leja na prawa zwierzat, mysle ze prawa dla nich sa potrzebne, ale na pewno nie w polsce, bo tutaj nikt ich przestrzegac zapewne nie bedzie
krova pisze:Zwierzeta maja coraz wiecej praw, ktorych pozazdoscilby im niejeden bezdomny, czy wspomniane glodujace dzieci... To, ze sa tak czesto lamane, to juz inna sprawa.
No to nie wiem skąd tyle akcji na rzecz zwierząt. Wierz mi nie chiałbyś być wrzucany do wrzątku, kopany, maltretowany, poarazanyt prodem, przewożony w nieludzkich warunkach, aby przecinano ci tętnice zardzewiałym nożem.
Zwierzeta musza byc wrzucane do wrzatku po smierci (wyjatkiem sa chyba homary, wspolczuje im). Za kopniecie psa czy kota mozna dostac od mandatu po kuratora. Przewozenie faktycznie w Polsce daje duzo do myslenia... W rzezniach raczej sa przestrzegane zasady BHP?
Damianeku666 - ehhh... no poprostu nie wiem co odpisac... zastanow sie co piszesz.
[ Dodano: Pon Maj 28, 2007 10:20 pm ]
A dla przykladu moge ci podac przypadek z przed okolo miesiaca. Mezczyzna w USA zostal skazany na 5 lat wiezienia za nieumyslne zabicie kota.
Damianeku666 pisze:ale nie jestem w ich skorze. chociaz jest mozliwosc reinkarnacji, wiec wole miec wiecej praw. ale jak juz ktos powiedzial, wszyscy leja na prawa zwierzat, mysle ze prawa dla nich sa potrzebne, ale na pewno nie w polsce, bo tutaj nikt ich
Zwierze też cierpi. Nie dla zwyrodnialców masakrujących bezbronne zwierzęta! Kary by były duże, może coś by dało. Bo widać społeczeństwo leje na to ciepłym moczem. Smutne..
Zwierzeta musza byc wrzucane do wrzatku po smierci (wyjatkiem sa chyba homary, wspolczuje im). Za kopniecie psa czy kota mozna dostac od mandatu po kuratora. Przewozenie faktycznie w Polsce daje duzo do myslenia... W rzezniach raczej sa przestrzegane zasady BHP?
A przed śmiercia do wątku to wrzucane nie są? Można dostać mandat, ale to tylko przepis, który nie jest przestrzegany. Zasady BHP? W rzeźniach. Bez cyniczności, prosze.
krova pisze:A dla przykladu moge ci podac przypadek z przed okolo miesiaca. Mezczyzna w USA zostal skazany na 5 lat wiezienia za nieumyslne zabicie kota.
Za zabicie kota to nie powinno dac sie kogos do wiezenia , ale za zabicie psa , wole nie mowic , istny grzech
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli