Goku czy Vegeta

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ

Kto jest lepszy Goku czy Vegeta?

Goku
18
38%
Vegeta
21
44%
Obaj są nieźli
9
19%

Liczba głosów: 48

Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

dae pisze:Co do opisów to pisze japońskie, bo się staram wkuć na pamięć, ucze się japońskiego dokładniej i powtarzam na każdym kroku
Ta tak samo u mnie kun i san oraz sama (np. Dae kun , Dragon Fist kun i Atom kun oraz Vegetan san oraz BH sama)
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

NIe ma to jak mówić do siebie sama :twisted: BH chan, moge cie tak nazywać??

Odnośnie siły KKRT i Vejity san to kkrt w tym był słąbszy, że uderzył się w głowe i nie umiał już za dobrze myśleć(zostało mu na zawsze...)
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

dae pisze:BH chan, moge cie tak nazywać??
E nie , gdybys to mowil , to bys traktowal mnie gdybym byl twojej siostry/barta kolezanki/kolgi synem wiec lepiej mow do mnie BH kun ok Dae kun? :)

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

BH Daimaouji pisze:
dae pisze:BH chan, moge cie tak nazywać??
E nie , gdybys to mowil , to bys traktowal mnie gdybym byl twojej siostry/barta kolezanki/kolgi synem wiec lepiej mow do mnie BH kun ok Dae kun? :)
Ok BH kun.

Chan może też znaczyć zdrobnienie, osobę kochaną, bardzo lubianą lub odniesienie do dziewczynek, ale Ty chyba dziewczynką nie jesteś :P

Przepraszam za rozwijanie tego tematu tutaj, równie dobrze moglibyśmy go rozwinąć na PW. Gdyby ktoś chciał dawać za to ostrzeżenia, to prosze dać je mnie, nie BH kun-owi, gdyż ja wszcząłem ten temat
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

dae pisze:Ok BH kun.

Chan może też znaczyć zdrobnienie, osobę kochaną, bardzo lubianą lub odniesienie do dziewczynek, ale Ty chyba dziewczynką nie jesteś :P
E nie zupelnie , CHAN oznacza ze tez mowienie do dziecka. I nie , dziewczynka nie jestem choc czasami zachowuje sie i mam urode jak dziewczynka , ale dziewczynka nie lubie byc

OK koniec OFFTOPICU

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

Na wstępie chciałbym zauważyć iż lubię obu osobników. Jednak moim ulubioną postacią jest Piccolo. Vegeta i Goku coś wnosili do anime, dzięki nim głównie było ciekawe. Powaidają, że przeciwność lgnie do przeciwności i moim zdaniem tak się stalo. TAk, ofc zara posty typu Vegeta nie nawidził KKRT, ale z drugiej strony w Sadze Buu Vegeta wreszcie zdobył respekt dla Goku. Jak to zaznaczyli anwet twórcy gier podziw w Vegecie wzbudziły:
- Goku walczył dla przyjaciół(a raczej w ich obronie), bądź też dla sprawdzenia siebie(czyt. treningu) nigdy wyłaczenie dla siebie.
- Goku zawsze uciekał Vegecie z mocą więc Vegeta zrozumiał, że go nie dogoni(dogonil go kiedyś ale o tym na końcu jako deser)
Kto był silniejszy- każdy miał swoj okres, ale Vegeta w glównych walkach niestety zawodził. Co do mocy i Brolliego jak miał mu ją oddać skoro potem były Goku był w zaświatach(Filmy 9,10,11,12). No akurat w zaświatach mógł mu ją oddać, ale Vegeta i tak by jej nie przyjął. Kto z was sądzi, że pan Akira umie przepowaidać przyszłość, piszecie jakby umial np. że Goku dostal moc i dzięki temu lepiej walczyl z Seru i innymi. Dobra bez owijania w bawełne, Vegeta w walce z Brollim nie zrobil praktycznie nic. Wyobraźmy sobie taki scenariusz: wojownicy oddają moc Vegecie, który jest zrezygnowany. Więc taki Vegeta by nic nie zrobił, Broli by go zgniótł. Weźmy ze by go zaatakował noramlnie i by nie działało Vegeta doszedł by do wniosku, że jednak to nic nie da i został by zgniecony przez LSSJ. Piszecie, że Vegeta trenował sam, choć Goku tęz czasem to robił, ale Vegeta był bardziej destrutywny, chodzi mi o to, że mial też duża moc bo uczyl się rozwalać planetki. Zresztą i tak by zara zabil nauczyciela, a jeśliby byl on nieśmiertelny to by go olał. Wolał trenować sam bo był typem samotnik. Napewno by Kaito nie rozśmieszyl szybciej Kaito by leżał i wąchał kwaitki od spodu. Piszecie, że gdyby Broli trenował to by zabil szybko Kakarota choć jak by go trenować jak nawet jego stary nad nim nie panował??? Co do Genki Damy to technika dosyć dobra. Może ostateczna Genki Dama to z DBGT Li-Shenron nawalał Goku a ten nic. Podsumuwując rozumiem, że większość z was lubi zwiększać poziom mocy u swoich ulubieńcow, ale Goku był najlepszy. Choć był moment, że i Piccolo rulezował( jak połaczył się z Kaio Samą).

*(deser) Wiecie kiedy Vegeta był lepszy od goku 8) Pod koniec GT, którego nie bierzecie pod uwage!!!

Pozdro
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

pp3088 pisze:ale z drugiej strony w Sadze Buu Vegeta wreszcie zdobył respekt dla Goku. Jak to zaznaczyli anwet twórcy gier podziw w Vegecie wzbudziły:
- Goku walczył dla przyjaciół(a raczej w ich obronie), bądź też dla sprawdzenia siebie(czyt. treningu) nigdy wyłaczenie dla siebie.
1.Heh respekt za to ze troszczy sie o jakis robakow?! Boze biedny Vegeta , co te robaki z nim zrobyli?! :evil:
2.E Zapomnailes dac "Niestety" przed wreszcie :?
3.Kakarotto byl najlpeszy...........najlepszym klaunem i blaznem oraz cenzura wszechswiata :lol: :twisted:
4.Pan Akira tego nie wymyslil! To robili Toei! (film 8 i oddawanie mocy dla Kakarotta)

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

BH Daimaouji pisze: 4.Pan Akira tego nie wymyslil! To robili Toei! (film 8 i oddawanie mocy dla Kakarotta)
Wiem, nie jestem idiotą dlatego nie można liczyć mocy oddanej prze Vegeta Goku. Wybacz, ale ty mi bardziej na błazna pasujesz niż Goku.

Pozdro
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

pp3088 pisze:Wybacz, ale ty mi bardziej na błazna pasujesz niż Goku.
O tak? Ja chociaz nie jestem takim naiwniakiem jak Kakarotto :twisted:

Update

Ten opis bardziej pasuje na Dragon Fista lub Krzyska , oni bardzo sa podobni do Kakarotta :wink:

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Szpaner
Zasłużony

Post autor: Szpaner »

Kakrotto czy Vegeta? Kiedyś powiedziałbym Goku, lecz teraz na usta ciśnie mi się "Vegeta"

Goku jest postacią o jednej postawie, całkowicie staje po stronie dobra. Ma swe zasady, jest oddanym przyjacielem i wiernym towarzyszem. Nigdy nie zostawi nikogo w potrzebie, nawet nieznajomego. Ta ufnośc ludziom nieraz już przysporzyła ma wielu kłopotów, z których przy pomocy przyjaciół oraz własnych możliwości, wychodził cało i zdrowo.
Jest niezłomnym wojownikiem, potężnym i pełnym werwy. Kochał walczyć, smakował się każdą cząstką energii płynącej z potyczki. Był też genialnym wojownikiem, budzącym szacunek u innych.

Vegeta... Dumny, pyszałkowaty, wierzacy w swą siłę. Pokazał niesamowitą wolę walki, stał się w pewnym wzroem dla Kakrotto.
Zaszczepił w nim Saiyańską Dumę i inne pozytywne cechy Saiyan.

Książę od zawsze nienawidził być komuś podporządkowany. Nie przeszkadzało mu to niszczyć, zabijać i grabić w imię Freezera. Podobało mu się takie życie, lecz już po cichu knuł jak tu wyrwać się spod jarzma niewoli. Mordował dla samej przyjemności, lecz pod wpływem Goku i innych stał się inny. Bardziej ludzki, wiedział jak boli wyżądzona krzywda. Skrzętnie ukrywał tą zmianę, wciąż będąc wyniosły i zarozumiały. Spowodowało to, że jak nikt przeżył wiele zawodów i przegranych. Pokonany przez Goku, Freezera, Cella i Buu. Ucierpiała jego duma, powodwała jednak, że szedł dalej z podniesioną głową.

Pokazał, ile można osiągnąć będąc wytrwałym. Ma w sobie też charyzmę, która sprawiła, że mimo iż Goku jest naprawdę barwną i interesującą postacią, wolę Księcia Saiyan.
Rekord w usuniętych postach następujących bezpośrednio po sobie - 22 :wink:
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Vegeta jest lepszy bo ma większą wolę walki
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

bobercik pisze:Vegeta jest lepszy bo ma większą wolę walki
E , To Kakarotto ma wieksza wole walki! :|

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

no tak ale vegeta jest bardziej zdeterminowany
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

bobercik pisze:no tak ale vegeta jest bardziej zdeterminowany
Tez racja

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

vegeta bardziej chce rozwalić kakarotta
Obrazek
ODPOWIEDZ